Kredittkortgjeld

kredittkortgjeld

Etter julens forbruk er det dessverre en del som sitter igjen med kredittkortgjeld. Noen klarer heldigvis å betale tilbake pengene i løpet av kort tid. Men det er også alt for mange som kommer til å bære med seg denne gjelden i flere år. I denne artikkelen viser jeg deg hvordan du kan ta aktive grep slik at du blir kvitt kredittkortgjelden så raskt som mulig.

Nedbetal fremfor å spare

Den største feilen mange med kredittkortgjeld kan gjøre, er å spare penger i en vanlig sparekonto, samtidig som de har kredittkortgjeld. Det har kanskje noe å gjøre med følelsen som du sitter igjen med når du har satt inn penger på sparekontoen, men det psykologiske aspektet skal jeg ikke gå nærmere i detalj. Økonomisk sett er det dumt å sette inn penger på en sparekonto, fremfor å nedbetale gjeld med høyere rente. Bruk alle pengene du kan til å nedbetale gjelden. Tenk deg at nedbetaling av kredittkortgjeld gir en svært gunstig direkteavkastning på pengene.

Feriepenger og penger igjen på skatten

Både feriepenger og eventuelt penger du får igjen på skatten, er gyldne muligheter til å bli kvitt hele eller store deler av kredittkortgjelden. Selv om det kan være vanskelig å bruke disse pengene til nedbetaling av gjeld, vil du kort tid senere være evig takknemlig for at valgte å gjøre nettopp det. Ta heller et år med en billig ferie, så kan du heller velge en dyrere ferie året etter. Da har du uansett mer å rutte med siden du ikke lenger må betale månedlige rentekostnader.

Overtid og salg av gjenstander

Dersom du såvidt klarer å betjene terminbeløpet på kredittkortgjelden, bør du se etter muligheter som gir deg mer inntekter. Det å jobbe overtid i en periode, gir ekstra inntekter som kommer veldig godt med når du har gjeld du vil bli kvitt. Du kan også se om du har gjenstander du ikke har behov for som du kan selge på Finn.no. Hver eneste krone du får inn kommer godt med!

Eksempler på hva du kan selge:

  • Klær og sko
  • Sportsutstyr
  • Klokker og smykker
  • Møbler

Det kan være vanskelig å selge unna gjenstander, spesielt det som har en viss affeksjonsverdi. Begynn derfor med ting som ikke betyr noe spesielt for deg, og som du kan kjøpe tilbake når du har fått orden på egen økonomi.

Refinansiering

Refinansiering av gjelden er siste utvei. Det er for deg som ser at du ikke vil klare å nedbetale gjelden i løpet av kort tid. Siden den effektive renten hos kredittkort generelt sett er høy i forhold til andre lån, vil det være enkelt å refinansiere lånet til noe med bedre betingelser. Det eneste du må se på er den effektive renten. Er den lavere enn nåværende rente, så flytter du ganske enkelt lånet.