Slik velger du riktig kredittkort

I denne artikkelen forteller vi deg hva som er viktig å se etter, før du bestemmer deg for hvilket kredittkort du skal velge.

Antall rentefrie dagerVelg riktig kredittkort

Hvor mange dager du har på deg til å betale tilbake, er viktig når du skal velge kredittkortet som er riktig for deg. Flere dager med rentefri betalingsutsettelse betyr at du får bedre tid til å betale tilbake før rentene begynner å løpe.

De beste kredittkortene tilbyr i dag inntil 45 dager rentefrihet. Dette vil avhenge av hvilken dato du bruker kredittkortet ditt, og når forfallsdatoen på fakturaen er. For å oppnå maksimalt antall rentefrie dager, må kortet benyttes dagen etter at fakturaen er generert. Du vil uansett ha god tid til å betale tilbake, uansett når du bruker kredittkortet. Så lenge du velger et kredittkort med langt rentefri vel og merke. Tips: re:member kredittkort har 45 dager rentefri periode.

Reiseforsikring

De fleste som bestiller et kredittkort, gjør den av én eneste grunn. For å få gratis reiseforsikring. Da er det veldig kjedelig å oppdage etter at reisen er betalt, at kredittkortet ikke fulgte med reiseforsikring allikevel. For det er nemlig ikke alle kredittkort som tilbyr gratis reiseforsikring.

I tillegg til å sjekke om kredittkortet har reiseforsikring, og eventuelt avbestillingsforsikring, er hvor mye beløpsgrensene er på. Dette kan du sjekke under betingelsene og vilkårene til kortet. Tips: Gebyrfri visa fra Santander har både reise- og avbestillingsforsikring. Her får du også markedets beste beløpsgrenser på reiseforsikring.

Rabatter

Det som også folk er opptatte av når de skal velge et kredittkort, er hvilke rabatter som tilbys. Det kan være at kredittkortet tilbyr en gitt prosent i rabatt på absolutt alle kjøp du gjør med kortet (cashback). Det kan også være at du får rabatter i enkelte butikker og nettbutikker når du bruker kortet hos dem. Det viktigste er uansett at du velger et kredittkort som gir deg rabatt som virkelig monner.

Kredittgrense

Kredittgrensen settes i utgangspunktet individuelt. Generelt sett kan man si at jo bedre økonomi du har fra før av, desto mer får du innvilget i kredittgrense. Kredittkortselskapene ønsker ikke å gi en student 150.000 kroner i kredittgrense, for så å oppleve at vedkommende ikke klarer å betale tilbake. Det er ingen god idé, hverken for studenten eller for selskapet.

Det er ikke om å ha en høyest mulig kredittgrense. Så lenge du får brukt kortet på den måten du har tenkt, uten at grensen setter et hinder for dette, er det bra nok. Du kan også gi beskjed om at du ønsker en lavere kredittgrense. På den måten slipper du å være bekymret for at kredittkortgjelden skulle bli uforsvarlig høy. Her er disiplin nøkkelordet.

Effektiv rente

Det er nesten rart å plassere «effektiv rente» nederst i denne artikkelen. Er ikke effektiv rente veldig viktig? Jo, det er det. Det er bare det at kredittkort ikke burde brukes som et vanlig lån. Så lenge du passer på å betale tilbake i tide, vil ikke renten ha noe som helst å si. Den starter ikke før du har gått over din rentefrie periode.

Ser du etter kredittkortet som har den laveste renten, er det kanskje ikke et kredittkort du bør velge. Et kredittkort har mange fordeler, men disse blir fort borte om rentene skal få lov til å løpe.

Håper dette ga deg tips til hva du skal se etter for å velge det beste kredittkortet for deg.